Hiisi / Donut Island Andrea

Pienen olutjoulukalenterit olivat melkoinen hitti männä jouluna ja niitä tehtiin hiki hatussa espoolaisella varastolla ennen kuusijuhlaa – nykyään tuo varasto tottelee muuten nimeä Olarin Panimo. Itse olin useampana päivänä askartelemassa märkiä paketteja ja kun urakka oli ohi, niin sain valita mukaani oluita. Tarjottiin minulle sitä itse kalenteriakin, mutta olen aikuinen. Enkä sitä paitsi jaksanut lähteä kiikuttamaan hemmetin painavaa olutlaatikkoa linjabiilillä Lahteen.

Muutaman oluen nappasin kuitenkin matkaan – niistä on jo tosin juotu kaikki parempiin suihin. Hiisiä, Hailuotoa, CoolHeadia… En ole jaksanut kirjailla noista sen kummempia muistiinpanoja, mutta tämä munkkisaarelainen on sen verta veikeä tapaus, ja varmasti kalenterin top1-olut, joten muutaman sananen on paikallaan.

Marjaisan hapan tuoksu, kiihottaa. Hapankirsikkaa ja herukkapuskaa. Kirsikka puskee maussa puumaisen maltaisena alkuun, sitten naama happanee. Maku on kuin kirsikkapuuhun tösäyttäsi kännissä pyörällä. Hapanta ja hauskaa. Jälkipoltot ovat pitkiä ja kuumia. 4,2-prosenttiseksi olueksi makuja on saatu mahdutettua pulloon kiitettävästi.

Processed with VSCO with c1 preset

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑