Sori Maximón – kuuluuko chili olueen?

Voin vastata heti kättelyssä otsikon kysymykseen, että kuuluu. Hyvin harvaan, mutta silloin kun se toimii, se toimii. Ja Sori on saanut chilin todellakin toimimaan.

Kävin eilen Bryggeri Helsingin “klassikkoillallisella” (juttu ilmestyy lähipäivinä) ja päädyin Pienen (sic) mutkan kautta Ølhus Københavniin, eli Köpikseen. Onnibussin uuvatit olivat rikkoneet verkkokauppansa, eikä minulla lopulta ollut sen suurempaa kiirettä kotiin, joten ainahan sitä voi muutamalla käydä Matkahuollon linjabiiliä odotellessa. Ei sillä, niitä muutamia oli tullut tissuteltua pitkin päivää. Perus Helsinki-reissu siis taas.

Ai että lopeta se sössötys ja mene asiaan? Sorin Maximón on 10,5-prosenttinen (imperial) baltic porter, joka on kruunattu chilillä. Ja hyvin on kruunattu, sillä kyseessä on yksi parhaista chilioluista, joita on vastaan tullut. Lakua ja maitosuklaata runsaasti, laktoosista makeuttakin seassa. Pimeyden keskellä kuivaksi kasvaneet hedelmät muovaantuvat hiljalleen tuoreen hedelmäiseksi chiliksi, joka pureutuu yhä syvemmälle makunystyröihin. Se puree, se syö, mutta tekee kaiken lemmellä ja lämmöllä. Jälkimaku on pitkä ja musta kuin Manute Bol -vainaa.

Sori taitaa olla nykyään Viron ykköstekijä, varsinkin kun Põhjala slummailee ällöjen mausteseosten ja liimaisten “imperail”-litkujen kanssa.

P.s. Mikkeller Weird Weather Lactose IIPA oli niin makeileva laktoosi-NEIPA, että kahden desin tuhoaminen oli työn ja tuskan takana.

 

3 thoughts on “Sori Maximón – kuuluuko chili olueen?

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑