Ant Farm: Lemon Ginger Tea & Möysän 7

Ant Farmilla podettiin taas saturday nite feveriä, kun kotiolutkollektiivi oli saanut valmiiksi kaksi uutta olutta. Niitä tuhoamaan paikalle oli saapunut kerhon perusnaamoja sekä muutama uusikin kasvo. Mukava iltapäiväsessio, jonka kruununa toki uutuusjuomat.

Processed with VSCO with c1 preset

Lemon Ginger Tea kaatui lasiin ensimmäisenä. Lahen kotiolutgurun, Kari Puttosen, käsiolevaa oleva juoma kellotti itsensä noin 5-prosenttiseksi. Mitään varsinaista tyyliä ei oltu lähdetty hakemaan, eikä sitä kyllä keksittykään illan aikana, jos ei nyt geneeristä “maustettua olutta” laske sellaiseksi.

Sameahko ulkonäkö ja tuoksussa kunnon törähdys simaa, ei siis meadia, vaan ihan sellaista kaupan simaa. Simasuu löysi tuoksuttelun jälkeen suustaan kuitenkin aimo annoksen sitruunaa, teetä, sitruunateetä… (Humaloinnissa mukana myös Lemondrop-lajiketta.) Pieni happamuus kuiskaili ehdotuksiaan taustalla, mutta varsinainen hapanolut ei kuitenkaan ollut kyseessä. Inkivääriä joutui hieman odottelemaan, mutta lopussa se kyllä vaati oman tilansa tatamilta. Inkiväärinen loppupuraisu sai seurakseen kevyen katkeron ja homma oli sitä myöten jiirissä. Hyvää ja hauskaa.

2018-01-15 02.47.51 1.jpg

Illan päätähtenä komeili Tirran Antti Sirvon kehittelemä Möysän 7, tai Möysän Seiska. Seitsemän kertoo alkoholiprosentin lisäksi myös keittoon käytettyjen humalien määrän. Columbus, Mosaic, Citra, Equinox, Centennial, Cascade sekä Amarillo. Humalapommia siis odotettiin ja sehän se klubitalon lopulta räjäytti.

Tuoretta humalaa, sellaista brewskimäistä humalaöljyisyyttä sieraimet ja makunystyrät täynnä. Täyslaidallinen tropiikkia ja greippimäistä humalamuhjua. Sameaakin on, eli NE-etuliite kummitteli jo mielessä. Sitten iski katkero, se iski kuin Antti Tuiskun Sata salamaa Vicky Rostin koverin päälle… Eiku. Havut varisivat ympäri kehoa ja greippi ei irrottanut otettaan ennen kuin lasi oli tyhjä. Eikä välttämättä vielä sittenkään. Jälkikatkeruus (sic) oli siis pitkä ja brutaali – kuten elämä. Ei nössöille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑