Tornion North Arctic Lager

Tämä se vasta on hyvä olut. Tämä ei ole rankkitynnyrikypsytetty barley winezenbock, tämä on suoraviivaisen maukas perusolut. Ja perusolut ei missään nimessä ole aina negatiivinen asia.

 

Luulin, että olen kirjoitellut tästä torniolaisesta jo aiemmin, mutta en näköjään. Korjataan siis tilanne. Tykästyin Tornion North Arctic Lageriin (kyseessä eri olut kuin panimon Arctic Lager, hieman ehkä hämäävää nimeämistä) viime kesän Helsingin SOPPissa, jossa panimon työläiset vinkkasivat minut maljan äärelle yön pimeinä tunteina. Tuo “perusversiokin” on mainio, mutta Northin pohjoinen hedelmäisyys kuljettaa lageria seuraavalle tasolle.

Mikä helvetti sitten on pohjoinen hedelmäisyys? Siinäpä vasta kysymys. Se koostuu sitruunalla kostutetusta ja ruohomaisella humalalla maustetusta viljasmoothiesta, jonka katkerotaso on viilattu just ja jetsulleen. Ainakin noin tyylin puitteissa. Raikas, rapsakka, ryhdikäs. Suomen parhaita lagereita, jota sattuu vielä saamaan lähimarkettini kylmähyllystä.

One thought on “Tornion North Arctic Lager

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑