Smooth Operator Brewing – pehmeä vaihteenhoitaja Keravalta

Parin viikon takainen Goat Juice NEIPA jätti jälkeensä pohjattoman janon. Vaikka  muutama pullo korruptiopaketista löytyikin, niin eiväthän ne mihinkään riittäneet. Oli pakko siis etsiä fixiä muualta. Keravalaisen Smooth Operator -kotipanimon tuotteita löytyi onneksi kaapista useampi, joten huulet Vuohimehusta yhä tahmaisina avasin pullon toisensa perään ja humalluin halusta. Mutta riittikö se?

Processed with VSCO with c1 preset

Savu Porter, 7,2%

Metallinen tuoksu. Onkohan etiketin Raskasta joulua -henkinen lähestymistapa imeytynyt myös sisältöön? Hevi määrää paskimmillaankin. T: Ari Koivunen. Jotain saippuamaista hedelmäisyyttä puskee myös taustalta, jännä elementti. Vähän kuin Marco Hietalan erikoisparta. Maku petraa selvästi, itse asiassa hämmentävän paljon. Pientä makeutta, sellaista salmiakkisuklaamaista. Olisiko siellä pipetillinen yskänrohtoakin? Savu nousee raunioista – aluksi täydellä höyryllä mutta tasapaino saavutetaan nopeasti. Ei nyt mitään bambergilaista tykittelyä, mutta hiton toimivaa. Ja kotipanimon nimen mukaisesti pehmeää. Loppuun vielä nopeat kahvit, mutta sitten maku loppuu. Kuin seinään.

2017-12-16 10.13.26 2.jpg

Vienna Lager, 4,6%

Maalarinteipillä ”etiketöity” Vienna lager oli Vienna lager hyvässä ja pahassa. Ei hyvää, ei pahaa. Rotupuhdas olut siis. Hedelmätoffeen, kuivattujen hedelmien, keksisen maltaan sekä kevyen katkeron intohimotonta, mutta silti pehmeän sulavaa tanssia. Pientä raikkautta kun saisi jälkiliukkaille, niin avot.

IMG_20171125_155201.jpg

Vadelma Gose, 4,5%

Nyt alkoi kiinnostuskäyrä olemaan suht jykevässä kulmassa. Vadelma ja hapanolut  kun sattuvat olemaan suht hekumallinen yhdistelmä. Usein. Tämä ei nimittäin ollut hekumallinen ja käyrä pehmeni äkillisesti. Se oli hyvää kyllä, mutta lopullinen ratkaisu jäi uupumaan. Herkullisen vadelmamehumainen tuoksu lätistyi suussa hillityn karkkimaiseksi. Ei tietystikään mikään sokeripommi, mutta hapanoluen happamuus antoi odotuttaa itseään hieman liian kauan. Eikä se sitten saavuttuaan malttanut pysyä paikoillaan sekuntia enempää. Toimisi varmasti täydellisesti esim. aperitiivina, mutta nautiskeluoluena keittoon olisi voitu saada enemmän suolaa, happamuutta, marjoja… Jotain.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑