Panimo HIMA Anita India Pale Lager

Anita IPL on suoraa jatkumoa HIMA-kotiolutkollektiivin Mica pilsille, joka testattiin viime kuun LahtikkoTV-debyytissä Teerenpelin vähäpuheisten herrasmiesten kanssa.  Videon löydät alta. Anita siis India-versio, joka tässä tapauksessa tarkoittaa Cascaden, Centennialin sekä Simcoen lisäämistä perinteisempään pils-pohjaan.

Processed with VSCO with c1 preset

India Pale Lager on ollut aina vaikea laji itselleni, sillä en muista montaa oikeasti maistuvaa tyylin edustajaa maistaneeni. Eikä se hetki ole nytkään. Näpsäkän näköinen olut, joskaan vaahtoa ei meinannut ihan helpolla saada rakennettua. Mutta samapa se, sillä tuoksu luritteli karuja tarinoita heti iholle päästyään; odotettu jenkkihumala oli poistunut takavasemmalle ja jättänyt jälkeensä valtaisan aukon, jota brittiläinen hedelmämarmeladi yritti epätoivoisesti täyttää. Makea marjahilloisuus, löysillä ranteilla läpsivä katkero ja tympeän pistävä liuotinmaisuus yhtyivät suussani käyneeksi sekametelisopaksi, joka jätti arven sieluun. Tai ainakin makunystyröihin.

Joko hieman liian pitkäksi lirvahtanut jääkaapitus oli tehnyt tuhojaan. Tai pullo oli pilalla. Tai sitten en vaan ymmärä, mitä Anita yritti minulle kuiskailla… Ei, HUUTAA. Yhtä kaikki, olipa paska olut.

 

One thought on “Panimo HIMA Anita India Pale Lager

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑