Panimo HIMA… joku IPA

Uuden blogipohjan ensimmäinen HIMA-arvio. Tervetuloa tännekin. Näitä on kyllä tulossa lähiaikoina roppakaupalla lisää, sillä jääkaappi pullistelee HIMA-oluista. Ja arkisto rakentuu vanhoilla arvioilla vuosina 2017-2037.

Nyt kuitenkin nautittiin todellisesta tuoretuotteesta, sillä IPA oli pullotettu vain hetkeä aiemmin. Lahjuspussissa oli alun perin myös siideri, mutta sen kohtaloksi koitui särkyä Alppilan myrskyisille kujille heti kättelyssä – kirjaimellisesti kättelyssä. Onneksi sain eilen uuden pullollisen haltuuni.

Oluesta minulla ei ollut oikeastaan mitään infoa etu- tai jälkikäteen, joten sokkona edettiin. Ihan mukava välillä näinkin, joten en edes lähtenyt kyselemään speksien perään.

Processed with VSCO with c1 preset

Kerrankin näpsäkkä ulkoasu HIMAn vaalealla oluella. Jossain samean ja kirkkaan rajapinnoilla leikitään. Nenään tunkeutuu kypsää tropiikkia, hiivaista mangoa kenties. Suussa trooppisuus tuntuu enemmän raaemmalta ja raikkaammalta. ”Vihreämmältä”. Hiivaa sielläkin taustalla, mutta ei missään nimessä häiritsevästi. Ananasta ja sitrusta jossain tuolla… Tulevaisuus. Kaikkia hillitysti, mutta tasapainoisesti.

Maistuva olut, varsinkin cannellonien kera ruokajuomana toimi nätisti. Nautiskelu-IPAan olisin voinut kaivata hieman brutaalimpaa katkeroa tai sitten teknisempää mehumaisuutta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑