Level Eleven Hype Train NEIPA – Believe the Hype?

Tirrassa alkoi eilen melkoiset hurlumheipäivät, mitä oluttarjontaan tulee. Bönthöö bönthöö: Näin on marjat, lisää Brewskiä, Tujun nerokkaasti nimetty Vermont Ravit 2… Vain muutamia tulevia nimikkeitä mainitakseni. Nyt jos koskaan kannattaa juoda!

2017-12-04_01.55.25_1

Viikko startattiin Level Elevenin Hype Train New England IPAlla, joka jo nimessään kertoo, mikä on homman nimi. Hypeä on toden totta luotu uusienglantilaisen IPAn alle, päälle sekä sivulle – eikä turhaan, sillä kyllähän tässä parhaimmillaan puhutaan erittäin mielenkiintoisesta tyylilajista. Melko vaikeasta myös, ainakin jos katselee joitain kotimaisia räpellyksiä aiheen parissa.

L11-mustalaiset eivät ole kuitenkaan lähteneet räpeltämään vaan tösäyttäneet tuopit täyteen ihan rotuopin mukaista NEIPAa, panopaikkana UG Brewery. 7% ja ainakin Arden mukaan keitossa on mukana “vehnää, kauraa, ruista, laktoosia”. Uskotaan maestroa.

2017-12-04_01.55.24_1.jpg

Kauniin samea Hype Train antaa greippimehun pöllähtää hyvin nypityihin nenäkarvoihini. ”Toivottavasti makukin on näin raikas”, tuumailen Tirran tiskillä ääneen. Ja onhan se. Greippi hirmuhallitsee suussakin alkuun, mutta joutuu hiljalleen luovuttamaan valtaansa pois kuin pahainen presidentti. Taustalta alkaa löytymään kevyen makeita sävyjä, sellaista persikka-mango-mallas-smoothieta. Raaka ja brutaali ananas pätkäisee kuitenkin liian makeuden heti alkuunsa, ja kitarisoja kouriva katkero pitää huolen, ettei nauttija muista edes turvasanaa huutaa. Tasapainoinen ja tarpeeksi moniulotteinen NEIPA, jota voisi juoda useammankin illan aikana. Ja niinhän minä toki teinkin.

Ach so, eilen blogissa arvosteltu L11 Dark Side of Ale isketään ensi lauantaina hanaan kiinni, kun “Oink Floyd plays Pink Floyd” -iltama valtaa Tirran lavan. Niin kovin osuvaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑