Level Eleven Dark Side of Ale – yhä hämärää

Level 11 -kotiolutkollektiivi on varmasti monelle blogin lukijalle tuttu, mutta nyt kotiolut-liitteen voi poistaa. Level Eleven on nimittäin nykyään ihan oikea panimo. Tai ainakin oikea kaupallinen panimo, sillä Raaseporiin postilaatikkonsa pystyttänyt yritys on lähtenyt mustalaisena vaeltamaan kohti parempaa olutta. Tämän keltanokan panopaikkana on toiminut osuvasti Lohjan UG Brewery, eli United Gypsies.

2017-11-24_06.26.55_4_0

Dark Side of Alen protoversiota pääsin maistelemaan viime kesänä, kun se esiteltiin Lenininpuiston maistelusessiossa. Silloin olin sitä mieltä, että ihan kiva mutta… Miten tuo 5,5-prosenttinen tumma olut (sweet stout?) on sitten skaalautunut, se nähdään nyt.

Ai niin, en edes pidä Pink Floydista, mutta silti oluen brändäys on pirun onnistunut. Varsinkin kun Suomessa näkee vielä ihan liian harvoin oivaltavia tai edes yksinkertaisen tyylikkäitä etikettejä. Lisää vaan.

img_20171129_230835_0.jpg

Level Elevenin päänavaus on kunnioitettavan rohkea veto näinä erilaisten pale alejen luvattuina aikoina. Vai mitä sanotte sitruuna-laku-laktoosi-oluesta? Mielenkiintoista vai erikoisuuden tavoittelua. Miksipä ei molempia.

Sieraimiin tunkeutuu sitruunapesuaineen kirpsakka tuoksu. Maku taas ampaisee oitis pimeään peränurkkaan, josta liukenee hiljalleen lakritsimakeisten läpi samaan sankoon pesuaineen kanssa. Lakritsia on reilusti, mutta alun sitruunaisuus sekä lämmetessä mukaan tulevat yrttiset henkäykset pitävät huolen, ettei tässä mistään laitilamaisesta karkkioluesta puhuta. Sitruskuorinen öljyisyys on liian teollista tasapainottaakseen lakun (puoli)makeita nyansseja, eikä yrttimausteisuus istu kokonaiskuvaan. Ja vaikka olut makeahkoa onkin, niin pehmentävää runkoa olisi Dark Side of Ale kaivannut tuekseen – nyt se jää liian teräväksi häilyvään tyyliinsä nähden.

Dark Side of Ale on kenties hieman parempi kuin tuo arvio antoi ymmärtää ja sen joi mieluusti, mutta yhtä kaikki liian sotkuinen debytantti on kyseessä. NEIPAa odotellessa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑