Tirran tasurit: Radbrew Fister-Twister

Painaako eilinen kropassa? Tuliko tehtyä tai sanottua jotain tyhmää? Mene Tirraan ja hukuta huolesi taas hetkeksi. Siellä on kivoja uutuuksiakin tarjolla, niin hanassa kuin pullossa. Vai mitä sanot esimerkiksi Brewskin Pango – Stone the Crows – 50 States of Freedom -pullokolmikosta?

2017-12-02_10.49.47_2

Mähän maksoin tonnin setelillä

Ai ei maistu ruotsalainen hipsteribisse? Täytetään muki siis kaarinalaisella hapanoluella, siinä on alkoholiakin ihan messevät 6,8%. Radbrew on tosiaan tehnyt ensimmäisen happamansa. En tiedä miksi, mutta jotenkin kuvittelin, että Patrik ja kumppanit eivät olisi antautuneet sour-aallon vietäviksi. Ei tosin minua, tunnettua hapannaamaa, haittaa lainkaan. Päinvastoin. Myöskään “homo-He-Manin” paluu hanalätkään ei harmita lain!

“Yllättävän tummaa”, on ensimmäinen suusta purkautuva parahdus, kun Tirran el hefe valuttaa Fister-Twisteriä pinttiin. Tumman punaista on myös maku, vaikkei nyt mistään ”Flanderin punaisesta” puhutakaan. Happamia punaisia marjoja, kenties puolukkaa, ja sellaista kauniin punaposkista omenaa. Luumua haluaisin myös löytää, mutten löydä. Ehkä. Punaviinimäistä… Ei, marjaviinimäistä otetta, jonka pitkähkö jälkimaku on puisevan happamaa. “I’m seeing red”, karjui jo Entombedkin aikoinaan

Pientä piristysruisketta olisi Fister-Twister peräpäähänsä anonut, sillä nyt happamuus tanssahtelee kuivahedelmäisten, etikkaisten sekä sitruksisten makumaailmojen toisiaan hylkivillä rajapinnoilla. Kovin punainen hapanolut kyseessä, muttei tosiaan lähellekään perinteinen sour red. Omaperäinen, hieman sotkuinenkin, mutta lopulta helposti ja miellyttävästi alas soljuva “sauer”.

2017-12-02_10.49.44_1.jpg

Paljaaksi riisuttu Pils

Jos ei Brewskillä tai Radbrew’llä saa oloa tasaisemmaksi, niin suosittelen Bryggeri Helsingin raikkaan rapsakkaa Pilsiä. Kikkailuvapaa lager, joka hellästi tukistaen muistuttaa, että olet vielä elossa.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑