Aamukahvit: Kaffa Roastery Cold Brew

Bönthöö bönthöö on näköjään muuttumassa pikkuhiljaa kahviblogiksi, sillä “mustan kullan” kanssa on flirttailtu tässä syksyn aikana pariinkin otteeseen. Toisaalta, kirjoitetaan mitä halutaan. T: Radio Rock.

Helsinkiläisen Kaffa Roasteryn Cold Brew -juoma on ensimmäinen laatuaan Suomessa, vaikka maailmalla kylmäuutettu kahvi on kaunistanut ihmisiä jo vuosikymmeniä. Tai noh, kylmäuutettua kahvia on toki tehty härmässäkin aiemmin, mutta pullotettuna ja yleisessä myynnissä siis ensimmäinen. Sain taannoin pari pullollista matkajuomaksi Hiisin (ilmeisesti pullotettu Jyväskylässä?) diilereiltä, mutta koska kotimatka meni oluen voimalla, niin kahvit jäivät kaappiin odottamaan parempaa huomista. Ja se huominen on tänään.

2017-11-03_04.00.53_1

Paahtimo itse kertoo juomastaan seuraavaa:

Cold Brew -kahvi uutetaan kylmässä vedessä vähintään 14 tunnin ajan. Lopputuloksena on matalahappoinen, luontaisen makea kahvi, jota voi juoda sellaisenaan tai käyttää monipuolisesti erilaisten kahvijuomien valmistukseen. Cold Brew ei sisällä keinotekoisia makuaineita tai lisättyä sokeria, vaan maku syntyy puhtaasti kahvista.

Cold Brew oli parasta kylmää ja laihaa kahvia, mitä olen juonut. Silti se oli kylmää ja laihaa kahvia. Tuon ensimmäisen Cold Brew -kokemuksen jälkeen olen juonut myös todella hyviä kylmäuutettuja kahveja, mutta Kaffan versiossa aromit ja nyanssit eivät oikein päässeet oikeuksiinsa. Yllättävän pehmeä kokonaisuus kyllä, mutta pientä makeutta, suklaisuutta, jotain, jäin kaipaamaan. Olinkin jo ensimmäisen testin jälkeen suosittelemassa Cold Brew’n lisäämistä johonkin juomasekoitukseen mieluummin kuin sellaisenaan nautittavaksi. Kokeile esimerkiksi rikastaa tylsän imperial stoutin makumaailmaa kylmäuutetulla kahvilla.

KUNNES! Join tuon ensimmäisen pullollisen Teku-lasista, mutta toinen meni suoraan tarjoiluastiasta ja johan alkoi lyyti kirjoittamaan. Tiedä sitten oliko pulloissa jotain eroa vai oliko tilanteissa (kotona vs. retkellä) eroa vai mitä, mutta uusintaotto oli jo todella lähellä sitä, mitä kylmäuutetulta kahvilta kaipaan. Täysillä paahtamista ja kylmää kyytiä. Pärisee!

One thought on “Aamukahvit: Kaffa Roastery Cold Brew

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑