Brewski Conan DIPA

Kirjoitan nykyään niin usein Brewskin tuotteista, että voisivat siellä länsinaapurissa miettiä jonkun mukavan joululahjan minulle. Hejsan hejsan. Virallisia lahjuksia odotellessa arvostellaan kuitenkin Conan DIPA alta pois. Tosin lahjus se on tämäkin pullo, sillä nappasin sen Pien-tukkurin kuormasta mukaani.

Conan-nimi viitannee hiivalajikkeeseen, joka sopii ”vermontilaisiin” oluisiin kuin nenä pyllyyn. Ymmärtääkseni kyseessä on maineikkaan Alchemist-panimon oma hiivakanta. Korjatkaa toki, jos olen väärässä. Genreksi on tällä kertaa valikoitunut tupla-IPA, tyyli jonka helsingborgilaiset todistettavasti hallitsevat. Kuitenkin siinä missä tuo linkin takaa löytyvä Red Robot oli kovin kevyt DIPAksi, niin Conan on barbaarikaimansa tavoin kerännyt lihaa luidensa ympärille. Prosentteja oluessa on tasan kahdeksan.

Huikea tuoksu täyttää keittiön heti korkin auetessa. HeVi-tiski on paskimmillaankin parasta? Heviä on myös maku: Brewskille ominainen trooppishedelmäinen sekametelisoppa tunkeutuu sisään jokaisesta ruumiin onkalosta ilman häpeää. Fill me up. Ananas ja persikka eniten pinnalla, toki sitrusmetsää tai mäntyhedelmiä unohtamatta. Kuten sanottua, niin mallastakin on mukana, ja varsinkin lämmetessään kurvit ovat juuri oikeissa paikoissa. Panimon tyylitelty humalaöljyinen katkero toimii kuin opasteviittana kohti viimeistä nautintoa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑