Ant Farm Lahti – kahvistoutin kaupallinen Kanava?

”Jos tehdään kahvistout, niin tehdään se kunnolla”. Tällä ohjenuoralla lahtelaisen Ant Farm -kotiolutkollektiivin ydinryhmä oli lähtenyt rakentamaan stoutiaan. Porukka oli ottanut yhteyttä niin ikään lahtelaiseen Kahiwa-paahtimoon, jonka tiluksilla olivat saaneet seikkaperäisen perehdytyksen kahvin saloihin ja poistuneet paikalta säkillinen brasilialaista kahvia olkapäillään. ”Mokka edellä”, kuten maistelutuokioon saapunut Kahiwan Joonas Reinikainen papujaan kuvaili.

2017-10-11_12.10.45_1.jpg

Nyt tuo kahviolut oli siis valmista nautittavaksi ja sen epävirallisen viralliset julkaisujuhlat järjestettiin eilen. Harvoinpa kotiolutkentällä pidetään lanseeraustilaisuuksia, mutta nyt sille oli aihetta, sillä stoutista on tarkoitus tehdä myös kaupallinen versio. Ehkä. Tastingiin osallistunut Kanavan kaksikko ei nimittäin vielä pystynyt varmistamaan, että koska kaupallinen tuote ilmestyy, vai ilmestyykö lainkaan. Toivotaan kuitenkin parasta, sillä tuote oli tikissä.

Kanavan Panimon ja Kahiwan lisäksi edustusta saatiin paikalle myös Teerenpelin Jere Raposta, eli paikallista yhteistyötä parhaimmillaan.

2017-10-11_12.10.44_1.jpg

Kuten jo sanottua, tuote oli kunnossa. Varsinkin lempeästi tukistavan kahvin tuoksu tunkeutui mielihyväkeskukseen sellaisella voimalla, etten muista ihan hetkeen moista kokeneeni. Huh! Maku antoi hetken odotuttaa itseään, sillä hanat oli väännetty hieman liian kylmälle, mutta kevyen esileikin jälkeen olut antautui. Kahvia, kahvia ja vielä kerran kahvia. Hyvin intensiivinen mokkaisuus, joka risteili jossain tiukan paahteisuuden ja kermakahvisen pehmeyden rajapinnoilla. Runkoa olisi voinut olla ehkä hippasen lisää kantamaan kaikkea kahvisuutta harteillaan, mutta toisaalta mitään imperial stoutia ei oltu lähdetty hakemaankaan. Prosentteja taisi olla 6,3.

Loppumaussa suu etsi savua, mutta löysi tuhkaa. Oluen pääarkkitehtinä toiminut Kari Puttonen mainitsi, että haluaisi kitkeä tuhkaisuuden pois, mutta omaan makuun se toimi mielenkiintoisena loppukaneettina. Paljon oli myös keskustelua siitä, että pitäisikö stoutin olla makeampaa, mutta lopulta taisimme päästä konsensukseen, että kuivempi lähestymistapa on oikea suunta. Toivotaan tosiaan, että kaupallinen versio näkisi päivänvalon. Tai yön pimeyden, kuinka vaan.

Maistoimme myös lasilliset stoutia ilman kahvia. Sama pohja siis muuten, mutta maku oli täysin eri maailmasta. Kylmä(uutettu) kahvi kaunistaa, siinä taitaa piillä totuuden siemen.

2 thoughts on “Ant Farm Lahti – kahvistoutin kaupallinen Kanava?

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

WordPress.com.

Up ↑